Team 1-1-2 vertrokken uit Parijs !

Om 16.33 uur was het eindelijk zover: Ons team is gestart in Parijs ! Na een lange tijd van voorbereiding konden we eindelijk doen waarvoor we gekomen zijn: de monstertocht van ca 530 km van Parijs naar Rotterdam ten behoeve van mensen die  aan de ziekte kanker lijden.

Iedereen is supergemotiveerd en we hebben met z’n allen genoten van een heerlijke nassimaaltijd die door ons cateringteam  Judith en Marlies in de keuken van de kazerne Frobenstraat al was voorbereid. Inmiddels staat het “Moederschip”, zoals de touringcar liefelijk wordt genoemd, op  het tweede wisselpunt. De eerste ploeg wordt zometeen afgelost en dan komen ze hierheen. De bestelling voor  het eten is  al gedaan en de dienbladen staan al klaar met de maaltijden die onze  toppers hebben doorgegeven. Het weer valt niet tegen: het is niet warm, maar af en toe  breekt de zon door. Het belangrijkste is dat het droog is.

Track and trace: Door technische probleemen is het helaas niet mogelijk om ons te volgen via de track and trace op onze site. U kunt ons wel  volgen viaa de link op de Roparunssite: http://www.roparunlive.nl/# We hopen onze link ook nog weer in de lucht te krijgen, als dat lukt dan laten we het via onze pagina weten.

We zijn ook te vinden op Facebook: de pagina Roparun team 112 (die met het rode logo). Wanneer u aanklikt “vind ik leuk” dan blijft u ook via dit kanaal op de hoogte……

20160514_193132[1] 20160514_193108[1] 20160514_193216[1]

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Team 1-1-2 vertrokken uit Parijs !

Voorbereidingen in volle gang !

Nader bericht over Ap: Ap heeft redelijk positief nieuws te horen gekregen over zijn situatie. Zoals het er nu naar uitziet zijn er geen uitzaaiingen. Het behandelteam gaat bekijken wanneer er geopereerd kan worden. We wensen Ap en Anja heel veel sterkte in de komende tijd.

Morgen (vrijdag 13 mei)gaat ons team de touringcar van J.L. de Jong Touringcarbedrijf ombouwen. Er worden massagetafels in geplaatst en een complete keuken. Ook wordt er achterin een groot bed gemaakt. Alles bij elkaar wordt het een soort giga-camper die van wisselpunt naar wisselpunt rijdt en daar de sporters ondersteunt. De catering wordt door de dames verzorgd, terwijl de spieren van de sporters door de beide masseuses in topconditie worden gehouden. De ondersteuners zorgen ervoor dat heet aggregaat klaar wordt gezet, de tafels er staan en de bedjes worden opgezet.
Na een paar uur heeft de wissel plaatsgevonden, wordt alles weer opgeruimd en gaat de karavaan weer naar het volgende wisselpunt…….

Morgenavond vertrekt de touringcar met één busje naar Parijs. Het tweede busje vertrekt zaterdagochtendvroeg om zich bij de rest van het team op heet startterrein in het Parc de la Courneuve te voegen.

Belangrijk voor onze volgers: tijdens de run zijn we live te volgen op de route door middel van het Roadcom track-and-trace systeem dat ons door E.E.S. ter beschikking wordt gesteld.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Voorbereidingen in volle gang !

Nieuwsbericht Ap Streefkerk

Velen van onze volgers kennen ook Ap Streefkerk, de “beschermheer” van ons team. Hij heeft deze titel van ons gekregen door zijn inspanningen om ons team te ondersteunen waar dit mogelijk is. Het feit dat we bijvoorbeeld onze Crazy Bingo in de uitrukgarage van de kazerne Frobenstraat konden houden, hebben we voor een groot deel aan  hem te danken.

Ap heeft afgelopen week te horen gekregen dat hij een tumor bij zijn nier heeft. Dit is aan het licht gekomen tijdens een ander (periodiek) onderzoek. Komende week worden er verdere onderzoeken uitgevoerd en wordt er met Ap en Anja gesproken over een behandelplan.

De mensen die hem kennen, weten dat Ap geen opgever is en dat geldt ook voor dit traject. Ap houdt goede moed en probeert zoveel als mogelijk zijn gewone bezigheden vol te blijven houden. Of hij vrijdag bij ons vertrek of op tweede pinksterdag bij onze aankomst aanwezig kan zijn is nog niet bekend, dat hangt natuurlijk af van alle ontwikkelingen in de komende week.

Arjen Littooij (Algemeen directeur van de VRR en teamlid van Team 112) heeft Ap namens ons hele team heel veel sterkte toegewenst.

Roparunteam 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond hoopt op een spoedig herstel.
Ap, hou je taai ! Wij zullen tijdens de Roparun 2016 aan je denken !!!

Namens ons team:
Hans Luijmes
Teamcaptain

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Nieuwsbericht Ap Streefkerk

Aftellen……..
Nog veertien dagen en dan is het al weer zover…… De 25e Roparun, waaraan wij ook weer meedoen. Team 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft weer ingeschreven voor de route van Parijs naar Rotterdam.
We zijn druk bezig met het werven van sponsors, en hebben net de laatste actie achter de rug: de collecte met een opbrengst van € 1404,08 !

Snoeppot Meldkamer:
Hoewel onze collega’s op de gemeenschappelijke meldkamer stuk voor stuk in topconditie zijn, nemen ze af en toe ook wel eens iets lekkers van de snoeptafel. Ons team heeft hierdoor het geweldige bedrag van € 1250,= mogen ontvangen, waarvoor hartelijk dank !

Shoeby-actie:
Maar er vinden ook activiteiten plaats op een ander terrein: op 28 mei a.s. houdt Shoeby (vestiging Binnenhof in Rotterdam-Ommoord) een speciale avondopening voor de supporters van ons team. Iedere klant krijgt 10% korting en van de totale opbrengst wordt er 10% overgemaakt naar onze teamrekening, zodat wij dit weer kunnen overmaken naar de Stichting Roparun.

Track-and-Trace:
Ook tijdens deze Roparun zijn wij weer te volgen op de route dankzij de apparatuur die E.E.S weer ter beschikking stelt. Zodra we vertrekken dan komt er een link naar een pagina van Roadcom op onze site te staan, waardoor we weer realtime te volgen zijn.

Nieuwe sponsors:
We hebben de afgelopen dagen toezeggingen gekregen voor sponsoring door Marsh Risk Consultancy (€ 250,=), BTL Realisatie BV (€ 100,=) en Bomenwacht Nederland (€250,=). We willen deze sponsors hartelijk bedanken voor hun steun !

Wilt u ons ook steunen?
Klik op het logo “112, daar red je levens mee” op deze pagina en u komt automatisch in de donatiemodule van de Stichting Roparun terecht. Kies hier voor het teamnummer 112 en u kunt uw donatie doen op naam van uw favoriete teamlid of ten gunste van het hele team.

Voor bedrijven:
Stichting “Roparunteam 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond” is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI-instelling. Dit houdt in dat uw donatie onder voorwaarden volledig aftrekbaar is. Voor meer informatie over sponsoring: Hans Luijmes (Teamcaptain), 06-10916737 of via info@team112.nl

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor

Crazy Bingoooooooo……..

Aanstaande zondag (3 april) is het weer zover: de Crazy Bingo wordt weer gehouden. In een één of andere suffe zaal? Nee, in een heuse brandweerkazerne !
Daar waar normaal de stoere brandweervoertuigen staan, wordt nu een geweldig evenement gehouden om -via het Roparunteam 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond- de Roparun te steunen.
Het evenement begint om 14.00 uur, voor slechts 10 Euro per persoon ben je verzekerd van een hele middag vol plezier, vermaak én kans op vele mooie prijzen !
Deze prijzen worden onder andere ter beschikking gesteld door een aantal ondernemers die we daarvoor hartelijk bedanken:
Shoeby Fashion, Takko Fashion, Mitra Slijterij, Multishop, Bonnefleur, Het Hof Reformwinkel, Hema, Cigo Raika, Van Brenkelen Groenten en Fruit en ING (allen van Winkelcentrum Binnenhof) en Juwelier Lucardi (Winkelcentrum Alexandrium)

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Crazy Bingoooooooo……..

Zwemestafette 2016 t.b.v. Roparun

Eerste lustrum zwemestafette “Hulpverleners te water”

In de nacht van 16 op 17 januari hebben de drie Roparunteams van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond(VRR) voor de vijfde maal een zwemestafette georganiseerd. Doordat er twee teams van vorig jaar niet mee konden doen waren er helaas slechts vier teams ingeschreven: Ambulancedienst VRR, Risico- en Crisisbeheersing (VRR), EHBO Dancetour en Zadkine Beveiliging.

Om 19.00 uur werd de start van de estafette verzorgd door burgemeester Van Belzen (Barendrecht) en Inge de Bruijn. De teams hadden zelf hun indeling gemaakt voor de zwemschema’s om de twaalf uur vol te kunnen houden. DJ Tivo Events zorgde voor de muzikale omlijsting van het evenement. De sfeer zat er al snel in en met een keur aan verschillende muziekstijlen (van Skihut muziek tot en met een nummer van Rammstein in de kleine uurtjes werd ervoor gezorgd dat de teams gestimuleerd werden om zoveel mogelijk banen te zwemmen.

Natuurlijk waren de kleine uurtjes het moeilijkst, maar de teams sloegen zich er uitstekend doorheen. Uiteindelijk werden tegen 07.00 uur op de zondagochtend de laatste seconden gezamenlijk afgeteld, waarna de prijsuitreiking in de kantine van het zwembad werd verzorgd door de algemeen directeur van de VRR Arjen Littooij. Hij reikte de prijzen uit voor het team met de meeste gezwommen banen (het team van de Ambulancedienst met 793 bannen van 50 meter) en voor het team met de hoogste opbrengst (EHBO Dancetour met € 1631,10). Verder maakte hij bekend dat de drie Roparunteams van de VRR hun inschrijfgeld voor de Roparun 2016 door de VRR vergoed krijgen, waar ze erg blij mee zijn.

Een speciale vermelding is op zijn plaats voor VRR-collega Richard Verheul, die ondanks zijn handicap zijn vijfde zwemestafette heeft volbracht. De organisatie heeft diep respect voor de wilskracht van Richard om toch iedere keer weer mee te doen !

Zwemestafette 2017: Met een eerste lustrum zijn we er natuurlijk nog niet, we hebben al volop plannen om in 2017 de estafette weer te organiseren. Het zou fijn zijn als we vanuit de Brandweer ook weer één of meer teams mogen verwelkomen. Waarschijnlijk gaan we de organisatie ook breder trekken: we gaan ook bedrijven en verenigingen benaderen om een team in te schrijven.

De datum voor de volgende editie staat al vast: deze wordt in de nacht van 20 op 21 januari 2017 gehouden, reserveer deze data alvast in je agenda !

Uitslagen zwemestafette 2016:

Team Opbrengst (€) Aantal banen (50 meter)
EHBO Dancetour € 1.631,10 566
Ambulancedienst € 1.081,10 793
R&C € 1.016,10 706
Zadkine Beveiliging € 940,00 613
Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Zwemestafette 2016 t.b.v. Roparun

Eindejaarsbericht

 

Beste volgers van ons team,
De voorbereidingen voor de Roparun 2016 zijn weer begonnen en we hebben er weer zin in ! Zoals ik in de teamvergadering in maart al had aangekondigd, zal de Roparun van 2016 mijn laatste worden (het wordt mijn vijftiende). Gelukkig hebben we Eelco van Eijsden bereid gevonden om het stokje van mij over te nemen, Eelco bedankt hiervoor !

Veranderingen teamsamenstelling:
Ieder jaar zijn er wel een paar wisselingen in de teamsamenstelling, zo ook dit jaar. Er zijn een aantal teamleden die hebben besloten om niet meer mee te gaan: Corrie Koolmees, Mieke Louwman, Joost van Wingerden en Jasper van Vugt. Namens ons team wil ik hen hartelijk bedanken voor hun inzet !
Waar er mensen uitvallen, komen er gelukkig ook weer mensen bij: Christian Jongenotter (fietser), Martin van Driel (loper) en Martin Quack (“the Cableman”, in de verzorging). Voor deze nieuwe mensen: van harte welkom in ons team !

Fietsen voor de Roparun:
Roy Pico heeft Rijwielhandel Jos uit Berkel en Rodenrijs bereid gevonden om vier splinternieuwe fietsen aan ons team ter beschikking te stellen, waar we heel blij  mee zijn.

Actieprogramma tot aan de Roparun 2016:
16 op 17 januari: Zwemestafette “Hulpverleners te water” in het Inge de Bruijn bad in Barendrecht
3 april: Crazy Bingo in de brandweerkazerne Frobenstraat
17 april: Collecte Alexandrium

Via deze  weg wens ik jullie allemaal fijne kerstdagen en een veilige jaarwisseling toe !

Met sportieve groet,
Hans Luijmes
Teamcaptain

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Eindejaarsbericht

€ 5.006.417

De totale opbrengst van Roparun 2015 is bekend.

Alle teams bij elkaar hebben een schitterende €5.006.417,- opgehaald! Een overweldigend bedrag!

Iedereen die heeft gedoneerd en/of gesponsord, hartelijk dank!

5006417

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor € 5.006.417

We zijn er!

Gistermiddag rond 16:00 uur zijn we de finish op de Coolsingel gepasseerd! Na 521,5 km eindelijk in Rotterdam. Het was weer een geweldige editie!

Hartelijk dank aan onze sponsors en aan iedereen voor alle steun, donaties en berichtjes onderweg. Tot volgend jaar!

Blijf ons volgen via facebook.com/RoparunTeam112 voor meer foto’s en filmpjes.

finish_roparun

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor We zijn er!

image

Bekijk al onze foto’s op onze Facebook-pagina.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor