Beschermheer Ap Streefkerk

ROPARUN 2018.

Daniel den Hoed wordt vandaag 18 mei 2018, op de dag dat het team 112 vanavond gaat vertrekken naar Parijs, verhuisd naar het EMC Rotterdam. Een grote logistieke operatie en een grote impact voor patiënten en verpleging maar voor een goed doel. Nog betere zorg en samenwerking voor de patiënten.

Zelf ben ik als beschermheer voor team 112 sinds eind 2016 onder behandeling voor uitgezaaide niercelkanker na mijn operatie in de zomer 2016. Vanaf eind 2016  gestart met een trial met 3 medicijnen immuuntherapie die na 8 maanden werd stopgezet, omdat het niet meer voldoende resultaat gaf.

Daarna een pillenkuur en nu sinds 4 weken weer gestart met een andere immuuntherapie waarbij om de 2 weken medicijn wordt ingebracht. Ondanks deze behandeling tracht ik normaal te blijven leven en genieten, waar het werken voor 112 bij de brandweer een onderdeel vanuit maakt.

Natuurlijk zijn er momenten van twijfel, hoe en wat staat me te wachten, maar door knokken, genieten van het leven, elke dag weer en in die rode auto mijn ding doen maakt me gelukkig.

Als jullie als team dadelijk er weer vol tegenaan gaan om voor al die mensen met kanker het leven dragelijker te maken en onderzoeken mogelijk te maken zal het onderweg ook wel eens tegenzitten. Je mag van mij dan best een vloek laten, kop schudden en weer dooooooor. Weet dat het werkt!

Heel veel succes en waar nodig zal ik op de achtergrond binnen de VRR jullie blijven helpen.

De uitdaging van nu is de stalling van team 112 afzetbak binnen de brandweer.

Gaan jullie rennen, fietsen, logistiek  alles regelen van Parijs en terug, die afzetbak staat mij niet op me rug! Komt goed.

Ap Streefkerk

Clustercommandant

Directie brandweer