Beschermheer Ap Streefkerk

ROPARUN 2022, de eerste Roparun zonder onze beschermheer Ap Streefkerk.

Ap, deze run is voor jou !!!!!

Ap was als beschermheer voor team 112 sinds eind 2016 onder behandeling voor uitgezaaide niercelkanker na zijn operatie in de zomer van 2016. Vanaf eind 2016  is hij gestart met een trial met 3 medicijnen immuuntherapie die na 8 maanden werd stopgezet, omdat het niet meer voldoende resultaat gaf.

Daarna zijn er nog vele kuren gevolgd, de ene keer met meer succes dan de andere. Kenmerkend voor onze Ap was dat hij altijd bleef knokken. Hij werd daarbij onvoorwaardelijk gesteund door zijn Anja  Ap hield tijdens zijn ziekte de spreuk uit het wapen van Rotterdam ‘Sterker door strijd’ ook hoog in het vaandel.

Natuurlijk had Ap momenten van twijfel, over wat hem te wachten stond en over hoe het allemaal zou gaan maar door knokken, door te genieten van het leven, elke dag weer en in die rode brandweerauto zijn te ding doen dát maakte hem gelukkig. Ap heeft dit zo lang mogelijk vol gehouden. Gelukkig heeft de dienst hierin ook zoveel als mogelijk medewerking verleend. Ap werd daarbij gesteund door zijn collega OvD’s die van hem overnamen wanneer het even niet ging. 

Ap was altijd aanwezig wanneer ons team finishte in Rotterdam, of dat nu op de Coolsingel of op de Binnenrotte was. Hij stond daar steevast naast burgemeester Aboutaleb met wie hij ook een speciale band had.

In oktober ging de toestand van Ap snel achteruit en op zaterdag 9 oktober is hij thuis in Zwanenburg overleden.

Op 16 oktober 2021 heeft Ap de eervolle plechtigheid gekregen die hij verdiend heeft en waar hij zelf zeer tevreden over geweest zou zijn. Er waren honderden belangstellenden die hem de laatste eer hebben bewezen.

‘ 9192 ter plaatse, Roger en uit !’

Rust zacht Ap,

Namens ons Roparunteam 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond.
Hans Luijmes, teamcaptain